Vinduer og døre

Vinduer og døre i vores bebyggelse er oprindeligt leveret af ND/3 a/s (NorDan) i Vanløse.

Udskiftning af vinduer eller døre

Står du for at skulle udskifte vinduer eller døre er det vigtigt at de i passer ind i bebyggelsens samlede arkitekstoniske udtryk. Karm- og rammebredde, proportioner, dimensioner og ikke mindst op/i-lukningsveje (bundhængslet) er vigtige parametre. For døres vedkommende, skal også størrelsesforholdet mellem øverste og nederste felter være som de originale tegninger og venligst overholdes. Farven udvendigt, skal selvfølgelig også følges.

I samarbejde med Nordan har vi lavet tegninger af døre og vinduer. De passer i dimensionerne til de oprindelige. Hvis du påtænker udskiftning behøver du ikke at anvende Nordan som leverandør, idet firmaet KPK også kan levere døre og vinduer. Men KPK kan ikke levere vinduer der tipper indad, som de originale vinduer kan/skal. 

Det er vigtigt, at ovenstående krav til overholdes for at sikre et samlet ensartet, så oprindeligt som muligt, udtryk for hele bebyggelsen. Det er iøvrigt også er servitutbelagt for vores bebyggelse.

Indstallering af vinduer og døre er selvfølgeligt frit valg, men nedenstående 2 tømrermestre har mange i bebyggelsen gode erfaringer med; 

Louw Byg v/ Thomas Louw, tlf. 6070 9590

Kjelstrup Enterprise v Peter Kjelstrup, tlf. 4011 3434

NB: For at hjælpe med at sikre de korrekte antal, korrekte dimensioner på døre og vinduer, på hver hustype, kan evt. spørgsmål ske gennem foreningen, ved at skrive til nedenstående mail, ( herunder bogstaveret for at forhindre spam):

bygning snabel a ulleroden punktum dk

Ansvarsfraskrivelse:

Bestyrelsen samt anden frivillig hjælp fralægger sig ethvert ansvar i forbindelse med teknisk rådgivning før, under eller efterfølgende en entreprise. Den konkrete specifikation, forespørgsel og tilbudsgivning foregår mellem husejer, tømrer/snedkermester og leverandør af vinduer og døre.  

Vejledning-og-gestalttegninger

Facadetegninger

Dørhåndtag og lås 

Tætningslister

Er tætningslisterne ved at være møre kan de stadig bestilles hos NorDan. De kontaktes via deres hjemmeside. Betjenings- og vedligeholdelsesvejledning kan ses her: NorDan a/s.

I samme vedligeholdelsesvejledning er også anført tætningsbånd for vinduer. Hvis de skal skiftes (forventet levetid er 10 år) kan flg være en hjælp.

  • 050050 er den på rammen hvor vinduet lukker imod karmen,
  • 050055 er indvendig glasbånd, og
  • 0500002 er udvendig glasbånd.

Udskiftning af glas

De fleste ruder har efterhånden en del år på bagen, og kan f.eks. udskiftes til 2-lags energiglas. Bemærk at 3-lags ikke passer i vore oprindelige vinduesrammer og vil kræve en udskiftning (se nedenfor). Læs (lidt) mere her om energitjek og ruder.