Invitation til Mad-stafest 26. oktober 2019!
(SU 20. oktober)

Tilmelding sker ved at udfylde formularet længere nede på siden.
SU senest søndag d. 20. oktober.

Invitation til Ullerødens …

… Mad-stafest!

 

Lørdag den 26. oktober – den sidste dag med sommertid – afholdes Ullerødens første mad-stafest. Og hvad er det!?

Mad-stafesten er en mad-stafet hvor vi spiser forskellige retter i forskellige huse, og hvor man selv er vært for en af retterne hjemme hos sig selv. Man deltager som voksenpar (ægtepar, vennepar, nabo-par eller …) og som par er man kun i samme hjem som vært for en ret, og spiser ellers de øvrige retter hver for sig med naboer fra andre huse. Formålet med stafesten er, at man lærer mange nye naboer at kende, smager på nye og ukendte retter, ser hvordan naboer har indrettet deres huse, og hygger sig omkring de forskellige borde med nye bordpartnere ved hver ret.

Hvis det stadig kræver lidt forklaring, så hjælper dette eksempel måske. I eksemplet er der aftalt en 3-retters stafest, hvor I værter forretten. I har besluttet hvad i vil servere, købt ind til det og lavet det klar. Planlægningsgruppen har på forhånd informeret deltagerne om hvor de skal møde op til første ret og hvilken ret de selv skal lægge hus til.

Kl. 18 ankommer 4 forskellige deltagende naboer (bemærk: ikke ægtepar, vennepar, nabo-par, ..), som af planlægningsgruppen har fået at vide at de skal spiser forret hos jer. Man vil altid være 6 personer ved bordet. I sætter jer til bords og hygger med forretten og godt selskab.

Kl. 18:45 åbner værtsparret en konvolut fra planlægningsgruppen, hvori der står hvor hver af de 6 spisende skal møde op til hovedret. Man tager altid nogen med fra bordet til næste hus. Værtsparret bliver splittet op.

Kl. 19 møder man så op til hovedret ved næste hus med en af sine bord-partnere fra forretten, hvor man skal spise med værtsparret og 2 andre, nye naboer…..

Kl. 19:45 åbnes en ny konvolut hvor I hører hvor I skal spise dessert, og hvem fra hovedretsgruppen du tager med til næste hus til desserten.

Kl. 20:00 møder man op til dessert.

Kl. 21:00 tager hvert dessert-hus en kande kaffe eller te med til fælles afslutning. Det kan være i en af carportene eller måske lægger nogen hus til. Byd gerne ind, hvis I har lyst til at lægge hus eller carport til efter-hyggen.Her har man lejlighed til at hilse på genparten af dine borddamer eller herrer i de forskellige huse.

(Hvis der er mange deltagende så kan det være at vi tilføjer en ekstra ret før forretten – nemlig aperitif. Og starter vi en halv time tidligere.)

Man vælger selv, hvad man serverer for gæsterne. Det er dog en god ide at forberede en ret der let kan færdiggøres eller holdes lun, mens man er ude og spise for- eller hovedret. Hvis der er behov for det, kan man jo gå en lille smule før tid, så man er klar til at værte sin ret. Der skal ikke betales for deltagelse, da alle har betalt for deres egen værtsret og drikkevarer hertil. Der er ingen min/max beløb – og ingen forventning til Michelin-mad. I fald det er særlige hensyn (fx. vegetar/ allergi) vil værterne blive informeret på forhånd.

Så ingen krav, men derimod et håb om, at alle hygger sig, og at dette er starten på en lang årlig tradition!

Tak for mad og velbekomme.

På vegne af Festudvalget,

Antal Clavel
RY263 – m. 4245 2123

*   ^   *   ^   *   ^   *   ^   *   ^   *   ^   *   ^   *   ^   *

Hver hus får besked om hvilket ret de skal værte senest tirsdag 22. oktober.
Sene til/frameldinger vil løses efter bedste evne når de opstår.

PS.  Bor du alene, og har du lyst til at deltage, prøv så at høre om du kan danne par til lejligheden med en anden nabo. Har du svært ved at finde en “stafest-mage”, så vil festudvalget forsøge at hjælpe.

PPS. Man kunne forstille sig at der er naboer med mindre børn der har lyst til at deltage. Her vil en baby-sitter være en rigtig god ide. Så er der fokus på gæsterne når i værter, og kan I tryg deltage i de øvrige retter ude af huset. Brug evt. facebookgruppen eller hjemmesiden for at komme i kontakt med (forældre til) ansvarsfulde ældre børn der måske kan passe jeres børn denne aften.

Skriv et svar